ATA TEKNOKENT FİRMALARI YATIRIM FONLARININ İLGİ ALANINDA


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği-Türkiye eş Finansmanlı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Teknoloji Transferi Hızlandırma Fonu Projesi (TTH-Türkiye) için Sayın Doğan Taşkent ATA TTO’yu ziyaret etti.

“Proje ile; fikri mülkiyet temelli projelere, start-up’lara, üniversitelerin bilgi ve becerilerini ticarileştirmek amacıyla kurulan şirketlere (spin-off) ve KOBİ’lere öz sermaye ortaklığı karşılığında fikri mülkiyet varlıklarına yatırım amaçladıklarını”  ifade eden Doğan Taşkent bu amaçla ATA Teknokent bünyesindeki firmaları gezdi. Firmaların ATA Teknokent bünyesinde yürüttükleri Ar-Ge ve yazılım projelerini dinleyen Doğan Taşkent, gerekli incelemelerden sonra uygun olan firmaları ACT ve DCP fonlarına sunmak istediklerini belirtti.

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER ile birlikte ATA Teknokent’den sorumlu Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayhan ÇELİK’i makamında ziyaret eden Doğan TAŞKENT, konu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 

  • ATA TEKNOKENT FİRMALARI YATIRIM FONLARININ İLGİ ALANINDA