ATA TEKNOKENT FİRMASI KHAN BİLİŞİM’DEN %100 YERLİ YAZILIM

            Kurumsal iş zekası ve bilişim çözümleri hakkında faaliyet gösteren KHAN Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Pazarlama Direktörü Ümit ŞAHİN ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede Sayın Şahin  firmalarının genel anlamda kurumların yapmış oldukları pazarlama, yönetim, insan kaynakları, müşteri memnuniyeti, çalışan memnuniyeti, pazar araştırmaları gibi  faaliyetlerinin, analiz ve takiplerini dijital ortamda gerçekleştirebilmelerine imkan  sağlayan  kalite yönetimi, zaman yönetimi ve verimli işgücünün efektif olarak kullanılmasının sağlanmasını hedefleyen ve tüm bunlar ile birlikte  karar destek sistemlerini ve karmaşık veri çözümlerini tek bir çatı altında toplayan %100 yerli iş zekası yazılımları geliştirmekte olduklarını belirtti.

                                                      

Ayrıca Sayın Şahin tüm yazılımlarda %100 yerli ve milli olunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “ Şirket olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar tek bir düşüncemiz var. Sadece üretimde Millileşmek ve Yerli olmak yetmez. Ülke olarak tüm yazılımlarımızda da %100 milli ve yerli olmamız gerekli ki tam bağımsız olabilelim. Bu sebepten dolayı biz ürettiğimiz ve Ar-Ge çalışması yaptığımız tüm yazılımlarımızı %100 yerli  ve milli olarak geliştiriyoruz ve bu konuda büyük çaba sarfediyoruz.


           Geçen yıl geliştirmiş olduğumuz; Kurumların projelerinin başlangıç aşamasından başlayıp, onay, muhasebe. izleme değerlendirme ve raporlama gibi tüm aşamalarını içeren proje yönetim sistemi bu yılın başından itibaren DAP idaresi tarafından başarı ile kullanılmaktadır.


            Bu yıl Nisan ayında bitirmiş olduğumuz Türkiye’de ilk kez %100 Yerli yazılım olarak tüm dosyalarınızı yönetmenize, yedeklemenize ve paylaşımınıza  imkan sağlayan  ROKH Dosya Yedekleme ve Paylaşım Sistemi ise Dünyaca bilinen ve kullanılan Dropbox, google drive, one drive gibi devler ile yarışacak kalite ve teknolojide olup onlardan daha üstün bazı özelliklere sahiptir. ROKH Dosya Yedekleme ve Paylaşım Sistemi bahsi geçen ürünler gibi sadece bulut tabanlı değil, kurumsal serverlarda da  kullanılabilmesine imkan sağlayan bir teknoloji ile geliştirilmiştir.  Mobil doküman tarama, kullanıcı yetkilendirmesi, grup paylaşımı ve kurumsal  serverlarda kullanılmasının da avantajı ile verilerini bulut tabanlı yedeklemek ve paylaşmak istemeyen  tüm kamu ve özel sektör şirketleri tarafından talep görmekte ve tercih sebebi olmaktadır.


           Şu an üzerinde çalıştığımız ve Ekim 2017 yılında bitirmeyi planladığımız,  bağımsız olarak tüm veri tabanlarına bağlanabilme kabiliyeti ile bunları analiz edebilme, raporlama ve zengin grafiklendirme gibi bir çok özelliğe sahip % 100 yerli iş zekası yazılımımız ROKH BI, iş zekası  ve raporlama alanında ilk ve tek %100 yerli yazılım olarak   2. AR-GE  ve inovasyon zirvesinde ATA TEKNOKENT standı içinde AR-GE ve İNOVASYON çalışması olarak yer aldı.  Zirve boyunca çok yoğun ilgi gören ROKH BI iş zekası ve raporlama projemiz,  bir çok kurum  tarafından  beğenilerek, kurumlarında kullanılması konusunda firmamız ile işbirliği yapmak istediklerini belirttiler.”

  • ATA TEKNOKENT FİRMASI KHAN BİLİŞİM’DEN %100 YERLİ YAZILIM