ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde “Ata Teknokent ve Bölgesel İşbirliği Zirvesi” gerçekleştirildi.

Zirvede, ATA Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetlerinin Tanıtımı ve Bölgedeki Sanayici, İşadamı ve akademisyenlere sağlayacağı katkılar ele alındı.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, amaçlarının üniversite ve sanayi işbirliğini sağlamak olduğunu ifade etti. Küfrevioğlu, “ ATA Teknokent ve Bölgesel İşbirliği Zirvesi’ni düzenlememizin amacı, üniversite - sanayi işbirliğini sağlamak ve ATA Teknokentin her iki kesime de sağlayacağı faydaları ortaya koymaktır. Bu amaçla KUDAKA desteği ile başlattığımız tanıtım çalışmalarının biri de bu zirvedir. Üniversitede oluşturulan bilimsel çalışmaları, sanayinin hizmetine sunmak, araştırmaya odaklanan üniversitenin sanayinin tecrübelerinden istifadesini sağlamak en temel amaçlarımızdandır. Bugün program sonunda ATA Teknokent firmalarının stantlarını gezdiğimizde, bu iş birliğinin somut örnekleriyle karşılaşacak, Erzurum’da özellikle yazılım bilişim sektöründeki ilerlemeyi görüp, akademisyenlerin de aslında birer iş adamı olduklarına şahit olacaksınız.” dedi.

Bünyemizdeki tüm firmalara,  Atatürk Üniversitesi’nin tüm bilgi birikimi ve alt yapısıyla hizmet vermek istiyoruz diyen Küfrevioğlu şunları kaydetti: “Teknoloji üreten veya geliştiren şirketlere destek olmak, yeni şirketlerin kurulmasını teşvik etmek maksadıyla ilk olarak 08.02.2012 tarihinde kabul edilen firma ile başlatılan kuluçka programında, bugün itibariyle 10 firma yer almaktadır. Özellikle akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını ticarileştirmesi için teşvik edici bir program olan Kuluçka programı kapsamında, Teknokent olarak sağladığımız destek tutarı yaklaşık 52.000 TL ye yaklaşmıştır., Üniversitenin imkânlarından firmaların yararlanması için Ata Teknokent olarak koordinasyonu sağlamak, firmaların gelişim sürecinde destek olmak hizmetlerimizin ilk sırasında yer almaktadır.”

 Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney, “Sanayi zordur. Sanayici araştırmacı, iyi bir tüccar ve iyi bir gözetmen olmak zorundadır. Sanayimizi nasıl geliştiririz? bunu düşünmeliyiz.  Erzurum’da bölgesel olarak sağlık, kış turizmi ve hizmet sektörüyle nasıl kalkınır diye proje yapıldı. Ama şu anlaşıldı ki bu üçü tek başına yeterli değil. O yüzden son yıllarda sanayiye de  önem verildi. Gelmeyenin ayağına gitmeli ve kurumlar arası işbirliklerine önem vermeliyiz. Gelişimi sağlamak içinde koordinasyonlara da ciddi önem vermemiz gerekli. ” dedi.

Kuzatydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Talha Bekir ÖZMEN konuşmasında, KUDAKA olarak Ar-Ge ve inovasyon projeleri için yeni bir ekip kurduklarını belirtti. Bu kapsamda yapılacak projelere verilecek desteklerin artırılarak devam edeceğini belirterek, Teknokentte bulunan firmalarının nitelikli projeler çıkardıklarını ve ATA Teknokentin KUDAKA’dan aldığı Destek projesinide yine bir Teknokent firmasının yazdığını belirtti.

Konuşmaların ardından Bilim ve Teknoloji Genel müdürlüğünden Teknogirişim Sermayesi Şube Müdürü Haydar Ali Baş “SANTEZ ve Teknogirişim Sermayesi Destekleri ” adlı bir sunum yaptı. Daha sonra ATA Teknokent Genel Müdür Vekili Prof.Dr.Recep SADELER Katılımcılara Teknokent hakkında bilgiler vererek ATA Teknokentte verilen hizmetlere değindi. Teknoloji Transfer Ofisinin 2012 yılında kurulduğunu ve hizmet vermeye başladığını belirtti.

Sunum ve konuşmaların ardından ATA teknokent firmalarının açtıkları stantları gezen katılımcılar, ATA Teknokentte yapılan Ar-Ge faaliyetleri sonucu oluşmuş ürünleri inceleme fırsatı buldular

  • ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • ATA TEKNOKENT VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ