DESTEK PATENT İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM

ATA Teknokent ile işbirliğine 2014 yılında başlayan Destek Patent firması yetkilileri işbirliğinin devamı için Atatürk Üniversitesi ve ATA Teknokenti ziyaret etti.


Destek Patent Şube Müdürü Yasin Akyüz, Ar-Ge ve eğitim danışmanı Hakan Özcan ve Marka ve Patent Uzmanı Burak Ergün ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recep Sadeler ile görüştüler. Sadeler, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Atatürk Üniversitesini hakkettiği yere taşıyabilmek için Fikri Mülkiyet Hakları konusunda daha yoğun ve etkin bir çalışma dönemi içerisine girilmesi gerektiğini belirterek, Atatürk Üniversitesi akademisyenlerince yapılacak patent başvuru süreçlerini ATA Teknokent olarak yürüttüklerini belirterek mali kaynağın ise üniversiteden sağlandığını söyledi. Misafirler daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ömer Çomaklıyı makamında ziyaret ettiler. Atatürk üniversitesi akademisyenlerince yapılan bilimsel çalışmaların Fikri Mülkiyet Haklarının korunması sürecini bir yıl boyunca yürüten Destek Patent, 2015-2016 döneminde de bu süreçlere destek vermek istediklerini belirttiler. Çomaklı ise akademisyenlerimizin yaptığı patent başvurularını BAP kaynaklarıyla desteklediklerini belirterek, bu konunun üniversitemiz ve şehrimiz için çok önemli olduğunu söyledi.



ATA Teknokentte Prof.Dr.Recep Sadeler başkanlığında Prof.Dr.Medine Güllüce, Prof.Dr.Yunus Emre Özkanlar, Prof.Dr.Zekai Halıcı, Doç.Dr.Elif Çadırcı ve Doç.Dr.Emre Karakuş`un yer aldığı  Patent Değerlendirme Komisyonu toplantısına da katılan Destek Patent yetkilileri 2014-2015 yılı çalışmaları hakkında komisyona bilgi verdikten sonra 2015-2016 döneminde yapılacak koruma çalışmalarında hedefleri belirlediler. Toplantıda yeni dönemde Atatürk Üniversitesince yapılacak ulusal ve uluslararası patent başvuru sayısını en aza iki katına çıkarma konusunda yoğun bir çalışma içerisine girilmesi gerektiği vurgulandı.  

  • DESTEK PATENT İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM
  • DESTEK PATENT İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM
  • DESTEK PATENT İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM