Tekno GP-2 Başladı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve ATA Teknokent tarafından Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğiyle “Tekno GP-2”  isimli Girişimci Destekleme Programı yapılacaktır.


Tekno GP-2 Programı ile Sağlık, Yazılım-Bilişim, Turizm, Hayvancılık, Tarım, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri gibi teknoloji alanları başta olmak üzere, Erzurum ilinde ve bölgede öne çıkan sektörlerde girişimciliğin artması, girişimcilik kültürünün gelişmesi, girişimlerin katma değer üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan kuruluşlara dönüşerek Erzurum başta olmak üzere bölgemizin ve ülkemizin geleceğine yön vermesi hedeflenmektedir.


Tekno GP-2 Programı ile

  • Teknoloji yoğun sektörlerde faaliyet gösteren/gösterecek girişimcilerin Ar-Ge, İnovasyon, altyapılarının iyileştirilmesine katkı sağlayarak yeni teknoloji ve üretim metotlarının geliştirilmesine katkı sağlanması,
  • üniversite - sanayi işbirliğini gerçekleştirilmesi,
  • katma değerli ürün üretebilecek, ekonomiye katkısı yüksek projelerin yatırımcıların desteğiyle hayata geçirilmesi

amaçlanmaktadır.


Tekno GP-2 Erzurum’un ilk “Girişimci Destekleme Programıdır” Tekno GP-2 başta Erzurum’un olmak üzere Ülkemizde üretilen inovatif fikirlerin hayat bulduğu, hazırlanan iş planlarının yatırımcılar tarafından desteklenebildiği, oluşacak işbirlikleri ile inovatif ürünler veya hizmetlerin toplumun faydasına sunulabildiği, proje sahiplerinin; kendilerini, iş fikirlerini yatırımcılara tanıtma imkânı bulabildiği, Yatırımcıların yeni alanlara yönelerek katma değeri yüksek yeni girişimlerde bulunabildiği bir programdır.


Tekno GP- 2 programı 3 Etap’tan oluşmaktadır.

  • 1.Etap olan Önkuluçka sürecinde proje sahiplerine toplam 170 saat eğitim verilerek KOSGEB, TÜBİTAK vb. kurumların sağladığı girişim desteklerinden faydalanmaları sağlanacak ve 650.000 TL lik girişim desteklerinden faydalanma imkânı bulacaklardır.
  • 2.Etap olan Proje Pazarı etkinliğinde Tekno GP-2’ye başvuran ve sergilenmeye layık görülen tüm projeler yatırımcıların beğenisine sunulacaktır.
  • 3.Etap olan Kuluçka programına Tekno GP-2’de ödül almaya hak kazanmış girişimciler alınacaktır. Kuluçka programında yer alacak işletmelere eğitim ve mentörlükler verilerek ticari başarı elde etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca ATA Teknokent tarafından bir yıl süreyle ücretsiz ofis ve altyapı desteği sağlanacaktır.







BAŞVURU


Programa üniversite öğrencileri ve mezunları, akademisyenler, firmalar ile diğer fikir sahipleri başvurabilir, Başvurular bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilecektir. SON BAŞVURU TARİHİ 15 OCAK 2015

www.teknogp.atateknokent.com.tr


ÖDÜL


a) Yeni Girişimci Kategorisi;

Birincilik Ödülü                          :20.000           

İkincilik Ödülü                          :15.000           

Üçüncülük Ödülü                       :10.000

Dördüncülük Ödülü                   :5.000 

b) Akademisyen Kategorisi

Birincilik Ödülü                          :15.000                                                          

c) Firma Kategorisi

Birincilik Ödülü                          :15.000


TAKVİM


Başvuru başlangıç tarihi                                  : 03 Kasım 2015

Son Başvuru Tarihi                                       : 15 Ocak 2016

Önkuluçka dönemi başlangıç tarihi                   : 14 Şubat 2016

Proje pazarı                                                  : 16 Nisan 2016

Kuluçka dönemi başlangıç tarihi                     : 17 Nisan 2016

  • Tekno GP-2 Başladı