3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ

Türkiye de kurulu bulunan ve henüz kurulma aşamasında olan Teknokentlerin bir araya geldiği 3.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesine ATA Teknokent Erzurum’u temsilen katılım sağladı.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen 3. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık tarafından 2014 Teknoloji Bölgeleri Performans Endeksi sonuçları açıklandı. Konuşmaları sırasında Türkiye’deki Teknoparkların performanslarına ilişkin bilgiler veren Sayın Işık, son 10 yılda yenilik hareketlerini tetikleyen ve küreselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Teknoparkların teknoloji üssü olarak değerlendirildiğini ve 2023 hedeflerine ulaşmada katma değerli Ar-Ge projeleri ile ihracat oranlarını arttırdıklarını belirtti.


Zirvenin 2. gününde Avrupa Birliği destekli “Teknokentlerin Kapasitelerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında düzenlenen eğitime de katılan ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof.dr.Recep SADELER ile Genel Müdür Yardımcısı Kazım Yasin ÖZBEY yurtdışında bulunan başarılı teknoparkların tecrübelerinden istifade etmişlerdir. Hollanda ve İtalya da bulunan Bilim parkları yöneticileri tarafından gerçekleştirilen eğitimde Teknokentler için markalaşma modelleri ve yöntemleri ele alınmıştır.   

  • 3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ
  • 3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ
  • 3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ
  • 3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ
  • 3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ
  • 3.TGB ZİRVESİ DÜZENLENDİ