ATA TEKNOKENT FİRMALARINA YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TEKNOKENT MEVZUATLARI ANLATILDI


Yeni Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama yönetmeliğine İlişkin ATA Teknokent firmalarına ve mali müşavirlerine mevzuat semineri gerçekleştirildi.

ATA Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde ATA Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Kazım Yasin Özbey ve Mali Müşavir Recep Turan yeni Ar-Ge teşvikleri ile güncellenen Teknokent uygulama yönetmeliğindeki süreçleri ve vergi istisnalarının uygulanmasındaki muhasebe işlemlerini tanıttılar. Özbey sunumunda ATA Teknokent firmalarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına karşı ve Yönetici Şirkete karşı sorumluluklarını anlatarak, vergi muafiyetlerinden faydalanan firmaların bu süreçleri titizlikle takip etmeleri gerektiğini belirtti.

4691 sayılı Teknokentler Kanunu’nun vergi ve muhasebe uygulamaları konusunda bilgiler veren Turan Teknokentlerde faaliyet gösteren firmalar için çok önemli vergisel teşvikler olduğunu ve bu teşviklerin gün geçtikçe arttığını ifade etti. Bu teşviklerin uygulanmasında yapılan yanlışlıklara dikkat çeken Turan, yanlış uygulamalar neticesinde büyük vergi cezalarıyla firmaların karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. ATA Teknokent firmalarının ve mali müşavirlerinin de katıldığı seminerde Turan Teknoparktaki işlemlerin muhasebeleştirilmesi, kurumlar vergisi istisnasının kapsamı ve şartları, Teknoparklarda gerçekleştirilen seri üretim faaliyetlerinin vergilendirilmesi, Teknokentte çalışan personelin gelir vergisi istisnası gibi konulara değindi.

  • ATA TEKNOKENT FİRMALARINA YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TEKNOKENT MEVZUATLARI ANLATILDI
  • ATA TEKNOKENT FİRMALARINA YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TEKNOKENT MEVZUATLARI ANLATILDI
  • ATA TEKNOKENT FİRMALARINA YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TEKNOKENT MEVZUATLARI ANLATILDI