ATA Teknokent TeknoMENT Programını Başlattı

ATA Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi ( ATA TTO) tarafından organize edilen TeknoMENT programının ilk uygulaması gerçekleştirildi.

ATA Teknokent tarafından organize edilen “SANTEZ proje yazım eğitimi” için Erzurum da bulunan Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. S. İsmet DELİLOĞLU GÜRHAN’ın gerçekleştirdiği eğitimin ardından Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Memnune ŞENGÜL ile Mentör-Mentee programına katıldı. Mentee olan Prof. Dr. Memnune ŞENGÜL  tarafından TÜBİTAK-SANTEZ gibi ulusal bir programa yapılacak başvuru için Mentör olan GÜRHAN, Mentee’ye tecrübelerini aktararak nitelikli bir proje çıkarılması için destek verdi. Ayrıca İnşaat mühendisliği doktora öğrencisi Sına ROHİ’nin SANTEZ projesi için de mentörlük sağladı. ATA Teknokent toplantı salonunda gerçekleştirilen danışmanlık toplantılarının ardından taraflar arasında işbirliği ve gizlilik sözleşmesi imzalandı.

“SANTEZ Proje Yazma Eğitimi’nin açılış konuşmasını yapan ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recep SADELER “TeknoMENT programını başlattıklarını belirterek bu program ile Atatürk Üniversitesi akademisyenlerine uygulamalı Ar-Ge projelerinin hazırlanması aşamasında mentörler ile destek vereceğiz.  Uygulamalı Ar-Ge projelerinde ( SANTEZ, TEYDEB, KOSGEB Ar-Ge İnovasyon, TeknoGirişim, KUDAKA vb) tecrübe sahibi girişimcileri ve hocalarımızı, bu tür projelere yeni adım atan genç girişimci ve hocalarımızla buluşturarak mentörlük yapmalarını sağlayacağız. “Mentörlük”’ü bilgi ve tecrübelerini paylaşan iki insan arasındaki yardımlaşma ilişkisi olarak tanımlayabiliriz.  Aslında yeni gibi gözükse de tarihimizde de Mentörlük uygulamasını görmekteyiz. Osmanlı Padişahlarının Şehzadelerini eğitmeleri için onları bilgili ve deneyimli olan Lalalara teslim etmeleri bu yardımlaşma sistemine iyi bir örnektir. Bu programın uygulama esasları oluşturularak, ATA TTO’dan İş Geliştirme Uzmanı Ela BİNİCİ program koordinatörü olarak görevlendirilmiştir. Programın temel gayesi, Üniversite bünyesinde “uygulamalı Ar-Ge projeleri” için bir mentör havuzu oluşturmak ve onların desteği ile yukarıda ifade edilen nitelikli uygulama projelerinin sayısının artırılması olacaktır.

Program Erzurum da ilk kez düzenlenmiştir ve programımıza bizi kırmayarak İzmir’den katılan ve desteğini esirgemeyen Prof. Dr. S. İsmet DELİLOĞLU GÜRHAN’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

  • ATA Teknokent TeknoMENT Programını Başlattı
  • ATA Teknokent TeknoMENT Programını Başlattı
  • ATA Teknokent TeknoMENT Programını Başlattı
  • ATA Teknokent TeknoMENT Programını Başlattı
  • ATA Teknokent TeknoMENT Programını Başlattı