ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI

ATA Teknokent ile Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi arasında yapılan işbirliği ile Üniversite-Sanayi işbirliği adına önemli bir adım daha atıldı.


Erzurum OSB Yönetim binasında gerçekleştirilen imza töreninde Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ömer ÇOMAKLI, Erzurum OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer ERGÜNEY ile ATA Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Recep SADELER hazırlanan protokolü imzaladılar. Protokol kapsamında Erzurum OSB yönetim binasında ATA Teknokent irtibat ofisi açılmıştır. Bu irtibat ofisi sayesinde OSB bünyesinde bulunan firmalar ATA Teknokent ve Atatürk Üniversitesi imkanlarını daha etkin kullanabileceklerdir.


Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ömer ÇOMAKLI yaptığı açıklamada; “Rekabetçi ekonomi ve toplumsal refah için üniversitenin bilgi birikimini sanayi ile buluşturmak gerekiyor. Bunun sonucunda daha nitelikli ve teknolojiye dayalı ürün üretilebilir ve ürünleri uluslar arası standartlara taşıyabiliriz. Üniversite- sanayi işbirliği için yenilikçi bir model olabilecek bu uygulamamız ile Erzurum OSB bünyesinde bulunan firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği ile Atatürk Üniversitesi’ndeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapı kullanılarak üniversite sanayi işbirliğine katkıda bulunmasını hedefliyoruz. Bu işbirliğinin sürekliliği ve nitelikli çalışmaların yapılabilmesini sağlaması temennisiyle hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Erzurum OSB yönetim kurulu Başkanı Zafer ERGÜNEY ise “Bu işbirliği protokolün amacı, ATA Teknokent ve Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin, üniversite ile sanayi arasında kurulacak işbirliklerini birlikte ele alması, bu işbirliğinde karşılaşılan sorunların çözümünde birlikte öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge çalışmalarında, ürün geliştirme çalışmalarında, yeni ürünler ortaya koyma girişimlerinde, üniversitenin bilgi birikiminden daha fazla faydalanmalarını tesis etmek amacıyla taraflar arasındaki sağlıklı iletişimi sağlayıp bölge ekonomisini güçlendirecek işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunulmasıdır. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizin Erzurum için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

     

ATA teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Recep SADELER “Erzurum OSB bünyesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik ihtiyaç analizi, fizibilite çalışmaları, kümelenme, eğitim ve danışmanlık, çalışmaları ve benzeri faaliyetlerde Ata Teknokent, köprü görevi yaparak Atatürk Üniversitesi’nin teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerini Erzurum OSB firmalarına aktarılmasını sağlayacaktır. Atatürk Üniversitesi bilgi birikimi ve alt yapısıyla Erzurum OSB firmalarına artık bir adım daha yaklaşmış bulunmaktadır. Karşılıklı atılacak bu iyi niyet adımlarıyla etkin bir Üniversite sanayi işbirliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum. ATA teknokent olarak bu işbirliğinin tesisinde açtığımız bu kapı sayesinde her iki tarafta da farkındalık sağlayacağımızı, bu farkındalığın oluşmasından sonra ise nitelikli işbirliklerinin gelişeceğini düşünüyorum. Burada kurduğumuz irtibat ofisini sanayicilerimizin de mutlaka ziyaret etmeleri, imkanlarımız konusunda bilgi almalarını ve üniversite ile işbirliği için bizim her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Buna vesile olan Erzurum OSB Yönetimine özellikle teşekkür ediyorum. İşbirliğinin şehrimizin iktisadi kalkınmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI
  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI
  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI
  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI
  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI
  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI
  • ATA TEKNOKENT`TEN OSB AÇILIMI