ATA TTO’nun FSMH Sürecini Yürüttüğü Atatürk Üniversitesi Buluşları Isıf 2020’yi 5 Madalyayla Tamamladı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında (ISIF) ATA Teknoloji Transferi Ofisi’nin Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları sürecini yürüttüğü patentli ürünler ile 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da buluş fuarında önemli bir başarı elde ettiler.

2016 yılından günümüze kadar her yıl üzerine ekleyerek ulusal ve uluslararası buluş, AR-GE ve inovasyon ekosisteminde önemli yer edinmiş İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı / ISIF, 2020 yılında pandemi şartları nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

Temel hedefi, büyük çabaların sonucunda ortaya çıkan buluşların tanıtılması, yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesi olan ISIF, aynı zamanda 7’den 70’e büyük bir farkındalık etkinliği de oluşturuyor.

Türkiye’nin ve bölgenin en güçlü sınai mülkiyet ağı olmaya aday bir sosyal etkinlik olma özelliği taşıyan ISIF’te, eş zamanlı düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay ve panellerle değer kazanan kapsamlı bir eğitim organizasyonu düzenleniyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ödül alan akademisyenleri kutladı. Ayrıca Yeni YÖK Vizyonu doğrultusunda devam eden Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, bu doğrultuda Atatürk Üniversitesinin Ağustos 2016 yılı ile Eylül 2020 arasında ulusal ve uluslararası 109 patent başvurusunda bulunduğunu söyledi.

 

  • ATA TTO’nun FSMH Sürecini Yürüttüğü Atatürk Üniversitesi Buluşları Isıf 2020’yi 5 Madalyayla Tamamladı
  • ATA TTO’nun FSMH Sürecini Yürüttüğü Atatürk Üniversitesi Buluşları Isıf 2020’yi 5 Madalyayla Tamamladı