BAKAN CEVDET YILMAZ ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afganistan`ın başkenti Kabil`de düşen helikopter kazasının ardından şehit olan Erzurumlu Önay VURUCU`nun cenaze törenine katılmak üzere Erzurum`a geldi.

Cenaze töreni sonrası ziyaretlerde bulunacağını belirten Bakan Yılmaz, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, KUDAKA ve ATA Teknokenti Vali Sebahattin ÖZTÜRK ile beraber ziyaret edeceğiz” dedi. Rektör Hikmet KOÇAK, Rektör yardımcısı Sebahattin TÜZEMEN ‘in de katılımıyla ATA Teknokenti de ziyaret eden Bakan Yılmaz ATA Teknokentte bazı konularda açıklamalarda bulundu.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte DAP ile ilgili yeni bazı planlamalar yapacağız. Yeni eylem planları gündemimize gelecek ve inşallah buradaki yatırımlarımızı çok daha koordineli ve etkili bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı olarak Adnan Demir`i atadıklarını da belirten Bakan Yılmaz, DAP`ın GAP`tan sonra en geniş coğrafyayı, hatta il sayısı olarak en geniş bölgeyi kapsadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki süreçte DAP ile ilgili yeni bazı planlamalar yapacağız. Yeni bazı eylem planları gündemimize gelecek ve inşallah buradaki yatırımlarımızı çok daha koordineli ve etkili bir şekilde sürdüreceğiz. Tabii ilk aşamada idarenin daha çok bina, personel birtakım, o tür işlerle bir miktar uğraşacağız. Onları tamamladıktan sonra daha faal bir şekilde görevini yapacak bu idaremiz. Bir taraftan kalkınma ajansımız biliyorsunuz burada, bir taraftan da DAP bölge idaremiz olacak. İkisi de kardeş kuruluş olarak hizmet edecekler." dedi.
ATA Teknokentin yapımı devam eden B blok inşaatını gezen Yılmaz, teknokentlerin önemi ve üniversite sanayi işbirliği konusuna temas ederek, sanayicilerin özellikle teknokenti tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Teknokentlerin sağlamış olduğu destek ve teşviklerin sanayi açısından önemli olduğunu belirterek, Sanayicileri teknokente davet etti. ATA Teknokentin kurulmasında da emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Bakan Yılmaz, ATA Teknokent yönetim kurulu başkanı Orhan ERDOĞAN dan ATA Teknokent çalışmaları hakkında bilgi aldı.
  • BAKAN CEVDET YILMAZ ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • BAKAN CEVDET YILMAZ ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • BAKAN CEVDET YILMAZ ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • BAKAN CEVDET YILMAZ ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • BAKAN CEVDET YILMAZ ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ