ERZURUM’UN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ROL MODEL İTÜ ÇEKİRDEK

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof.Dr.Mehmet KARACA,  İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Deniz TUNÇALP ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) Genel Sekreteri Özgül Özkan YAVUZ Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve ATA Teknokent’i ziyaret etti.

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER ATA Teknokent’i ziyaret eden konuklara gerçekleştirdiği sunumda  ATA Teknokent, ATA TTO ve TeknoGP Programı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca ATA Teknokent’i ziyaret eden konuklar Erzurum’da yürütülen TeknoGP girişimci destekleme programının geliştirilmesi, Erzurum’un girişimciliğinin artırılması, girişimcilerin ulusal ve uluslararası pazarda yer bulabilmesi için İTÜ ARI Teknokent bünyesinde yürütülen İTÜ Çekirdek programına partner olarak katılım sağlanması konusunda tekliflerini ilettiler. ATA Teknokent bünyesinde yürütülen kuluçka, önkuluçka ve hızlandırma programlarının Kalkınma Ajansı ile desteklenerek daha etkin bir girişimci destekleme programı kurulması, kurulacak yeni kuluçka merkezi ile Erzurum’un girişimciliğinin ilerlemesi ve küresel ölçekte adından söz ettirir yeni markaların ve teknolojilerin ülkeye kazandırılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Atatürk Üniversite Rektörü Prof.Dr.Ömer ÇOMAKLI 3.nesil üniversite hedefimize ilerlemenin öncü lokomotiflerinden birinin ATA Teknokent olduğunu söyleyerek burada yürütülen programların İTÜ Çekirdek gibi Ülkenin önde gelen girişimci ekosistemleri ile işbirliği içerisinde gelişebileceğini ve bu işbirliğini Atatürk Üniversitesi olarak desteklediklerini söyledi. 

İTÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet KARACA 3.nesil üniversiteler artık 4.nesile doğru ilerlerken çok aktörlü inovasyon kültürünün ve ezber bozan üniversite yönetimlerinin bu sürecin olmazsa olmazları arasında olduğunu söyleyerek, Erzurum’un girişimciliğini destekleme konusunda İTÜ ARI Teknokent ile birlikte üniversitelerin bu vizyonlarına katkı sağlamayı istediklerini belirtti. Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk üniversitesinin bu girişimciliği besleyecek en önemli kaynaklar olduğunu dile getiren Karaca, İTÜ ARI Teknokentte 80 akademisyen firmasının yer aldığını, İTÜ mezunu öğrencilerin İTÜ Çekirdek sayesinde milyon dolar seviyelerinde yatırımlar alarak uluslararası ölçekte girişimler haline geldiklerini belirtti.

KUDAKA nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Deniz TUNÇALP sunum yaptı. Tunçalp sunumunda İTÜ Çekirdek modelinin ileri seviye kuluçka merkezi olan İTÜ MAGNET ve Uluslararası hızlandırma programı olan İTÜ GATE ile geliştirildiğini bu programlarda sunulan hizmetlerin Erzurum’dan katılacak girişimciler için de açık olduğunu belirterek, üniversitelerin bu programlara partner olarak katılabileceklerini söyledi. İTÜ Çekirdek ile girişimcilerin iş fikri aşamasından San francisco ve Chicago ofislerinde yatırımcı bulma ve uluslararası pazarda ürünlerini pazarlama sürecine kadar birçok destek mekanizmasını içerdiğini belirten Tunçalp, bu desteklerden Türkiye’deki farklı bölgelerindeki girişimcilerinde faydalanması için buraya geldiklerini belirtti.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer YAYLALI Erzurum’un girişimciliğini geliştirme konusunda ETÜ olarak destek olmaya hazır olduklarını belirtti. ETÜ de bir irtibat ofisi açarak bu programlara öğrencileri ve akademisyenleri yönlendirebileceklerini söyledi.

   

  • ERZURUM’UN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ROL MODEL İTÜ ÇEKİRDEK
  • ERZURUM’UN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ROL MODEL İTÜ ÇEKİRDEK
  • ERZURUM’UN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ROL MODEL İTÜ ÇEKİRDEK