HUAWEI DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET

Dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumunda bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirket olan HUAWEI firması CEO su Simon Zou ve Firmanın Türkiye Satış Müdürü Kubilay Sancaktaroğlu beraberinde Atatürk Üniversitesi BAUM Müdürü Prof.Dr. M. Dursun  KAYA ve BAUM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tevhid KARACALI ile birlikte ATA Teknokent Hizmet binasını ziyaret ederek,  ATA Teknokent hakkında yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Recep SADELER’den bilgi aldılar.


Prof. Dr. Recep SADELER,    “ Dünya üzerinde 140 binden fazla çalışanı bulunan ve çalışanların yarısına yakınının AR-GE (Araştırma ve  Geliştirme) alanında çalıştığı Türkiye dahil olmak üzere, çeşitli ülkelerde bir çok AR-GE enstitüsüne sahip  ağ ve telekomünikasyon cihazları üreten ve bu cihazları Çin ve diğer yabancı ülkelere pazarlayıp teknik destek hizmeti sağlayan böylesine önemli uluslararası bir firmanın ATA Teknokentte bir Ar-Ge birimi kurmasını çok destekleyeceklerini söyledi.  Böylesine önemli bir uluslararası firmanın Telekomünikasyon alanında Teknoloji  Geliştirme Bölgemiz  sınırları içerisinde halen faaliyette bulunan yerel firmalar ve Üniversite akademik gücünün içinde olacağı  bir Telekominükasyon Ekosistemi  oluşturacağını, bununda üniversitemiz ve şehrimiz için çok önemli bir ekeonomik değer oluşturacağını” belirtti.

HUAWEI CEO’su Simon Zou İse “ Erzuruma ilk defa geldiklerini ve Üniversiteden ve ATA Teknokent’den çok etkilendiklerini, burada bir yatırım imkanı olup olmadığını belirlemek için daha sonra  Erzurum’u tekrar ziyaret etmek istediklerini söylediler”.

  • HUAWEI DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET
  • HUAWEI DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET