MÜHENDİSLİK VE YAZILIM FİRMASI TIEMECH’İ ZİYARET ETTİK

TeknoGP Girişimci Destekleme Programı kapsamında ATA Teknokent bünyesinde kurulmuş Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleriyle ülkemize katma değer sağlamayı amaç edinmiş TieMech mühendislik ve yazılım firmasını ziyaret ettik.

TieMech Firma sahibi Ufuk GÜYEN inşaat sektörü mekanik tesisat alanında danışmanlık hizmeti verdiklerini, bir inşaatın ne kadara mal olacağını, ne kadar malzeme kullanılacağını projelendirerek öncesinde hesaplamaya çalıştıklarını ifade etti. Havalandırma, ısıtma, sıhhi tesisat gibi inşaatın mekanik tesisat kısmının özellikle hastane gibi inşaatlarda oldukça kompleks olduğunu vurgulayan Güyen bu konuda mühendislik öğrencilerinden destek aldığını söyledi.

Ufuk GÜYEN “Bize başvuran öğrencilere gruplar halinde eğitim vermekteyiz daha sonra saha ziyaretleri gerçekleştirerek öğrencilerin verilen eğitimi pekiştirmelerini sağlıyoruz. Eğitimde başarılı olan öğrenci arkadaşlarımızla home ofis mantığıyla projeler üstünde beraber çalışmaktayız. TieMech olarak öncelikli amacımız ve faaliyet alanımız inşaat sektöründeki teknolojik eksiklikleri günümüzün yeni nesil teknolojik imkanlarıyla tamamlayarak, sektör çalışanlarına hızlı ve verimli bir çalışma şekli sağlamaktır. Doğu Anadolu’da bu konuda oldukça büyük bir açık vardı biz bu açığı kapattık, hatta Batıya hizmet vermeye başladık. Son bir yıl içinde KTÜ Farabi Çocuk Hastanesi, Bayburt Cami, Erzurum Palandöken Anadolu Lisesi, Ordu Stadyumu gibi projeler içeren 60 proje gerçekleştirdik” dedi.

Ayrıca Güyen, üzerinde çalıştıkları Araştırma ve Geliştirme ( Ar-Ge) çalışmaları olan MekCom Sofware ile bu sektöre teknolojik fayda saylayacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:  “MekCom’u geliştirmemiz biraz zaman alacak ama bittiğinde metraj hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir kişi bile projesini MekCom’a yüklediğinde metraj hizmeti alabilecek.”

  • MÜHENDİSLİK VE YAZILIM FİRMASI TIEMECH’İ ZİYARET ETTİK
  • MÜHENDİSLİK VE YAZILIM FİRMASI TIEMECH’İ ZİYARET ETTİK
  • MÜHENDİSLİK VE YAZILIM FİRMASI TIEMECH’İ ZİYARET ETTİK