MÜSTEŞAR YARDIMCISI HÜSEYİN RAHMİ ÇETİN ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı 9. Uluslar arası Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansının açılışında yaptığı konuşmada; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak, “Bilimdeki gelişmelerin ve evrilmenin her bir anabilim dalının sınırlarının ötesine geçmesiyle ve kuantum fiziğindeki gelişmelerle mikroskobik çevrenin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte, insanoğlu nanometrikskala dediğimiz atomik ve moleküler düzeyde işlem yapmaya başladı ki günümüzde buna nanobilim ve nanoteknoloji adını vermekteyiz.” şeklinde konuştu.
Gelişmiş ülkelerin bu alana büyük harcamalar yaptığına dikkat çeken Prof. Dr. Hikmet  Koçak, “Türkiye de TÜBİTAK aracılığı ile nanobilim ve teknoloji araştırmalarını öncelikli araştırmalar alanları içerisine koymuştur. Atatürk Üniversitesi olarak bilim ve teknolojideki araştırmaların büyük öneminin farkında olan bizler, bunun bir göstergesi olarak son zamanlarda birkaç yeni araştırma merkeziyle birlikte Nanobilim ve  Nanoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi’ni kurduk. “Teknoloji geliştirme bölgesi olan ATA Teknokent, içerisinde kuluçka merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi ve onlarca firma barındıran iki yeni binasıyla birlikte kuruluş aşamasını tamamladı ve Bilgi Teknolojileri Medikal, Kimya, Enerji ve Nanoteknolji alanlarındaki onlarca proje ile yatırımlara başladı.” Araştırma fonumuz araştırma projelerini her yıl yaklaşık 12-15 milyon TL ile desteklemektedir.” diye ifade etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin ise şöyle dedi:  “Bu konferansta geleceği şekillendirecek olanların başında gelen nano  uluslararası düzeyde bütün yönleriyle tartışılacaktır. Bizlere düşen ise organizasyonlara bağlı olarak çıkarttığımız sonuçları hayata geçirmektir. Yaşanan gelişmeler tüm politikaları etkilemektedir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz. Kısa süreli duraklamalar bize çok şey kaybettirebilir. Fatih projesi ile de çocuklarımız erken yaşlarda teknoloji ile tanışmıştır.” Hüseyin Rahmi Çetin ATA Teknokenti ziyaret ederek Teknokentteki firmaları gezip çalışmalarından dolayı firmalara ve Teknokent yönetimine teşekkür etti. 2023 yılına kadar 10 yıl süre zarfı içerisinde teknoparkların Türkiyede daha’da artarak üniversite sanayi işbirliği çalışmasında büyük etken olacağını söyledi  Ayrıca ATA Teknokentin son 3 yıldan beri alt yapısını tamamlayarak bundan böyle çalışmalarına hız vererek daha iyi yerlere geleceğinden hiç şüphemiz yoktur diyerek sözlerini tamamladı. 

  • MÜSTEŞAR YARDIMCISI HÜSEYİN RAHMİ ÇETİN ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • MÜSTEŞAR YARDIMCISI HÜSEYİN RAHMİ ÇETİN ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • MÜSTEŞAR YARDIMCISI HÜSEYİN RAHMİ ÇETİN ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ
  • MÜSTEŞAR YARDIMCISI HÜSEYİN RAHMİ ÇETİN ATA TEKNOKENTİ ZİYARET ETTİ