SAĞLIKÇILARA SANTEZ ‘İ ANLATTIK

ATA Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO) ve Veteriner Fakültesi işbirliği ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SANTEZ Programı yazılış ve yürütülmesi hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.


Toplantıda,  birçok TÜBİTAK, SANTEZ vb. projenin yazımı ve yürütücülüğünü yapmış olan İzmir Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. S. İsmet DELİLOĞLU GÜRHAN konuğumuz olmuştur. Atatürk üniversitesi veteriner fakültesi ve sağlık bilimleri fakültesinden akademisyenlerin katıldığı seminer Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.


Açılış konuşmasını yapan ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER üniversite sanayi işbirliğinde gerçekleştirilebilen SANTEZ projelerinin sayısının Erzurum’da istenilen düzeyde olmadığını belirtti. Bu konuda ATA TTO olarak proje yazımı ve yönetimi konusunda da taraflara destek verdiklerini sözlerine ekledi.


Prof. Dr. S. İsmet DELİLOĞLU GÜRHAN ise SANTEZ proje desteklerini anlatarak proje yazımında dikkat edilmesi gereken hususlarda ayrıntılı bilgi verdi. SANTEZ desteklerinin Küçük, orta ve büyük ölçekteki işletmelere göre farklı oranlarda olduğunu söyleyen Gürhan, %85 e varan hibe desteklerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca SANTEZ programına başvuru yapmayı düşünen akademisyenlere kendi projelerinden örnekler vererek proje yürütülmesi esnasında karşılaşılan problemlere de değinerek akademisyenleri bilgilendirdi.   

  • SAĞLIKÇILARA SANTEZ ‘İ ANLATTIK
  • SAĞLIKÇILARA SANTEZ ‘İ ANLATTIK