UGANDA NAWANYAGO TEKNİK ENSTİTÜ HEYETİ ATA TEKNOKENT’TE

Uganda’nın Nawanyago Teknik Enstitüsünde görev yapan 12 kişilik heyet ATA Teknokent’i ziyaret etti. ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler ve ATA TTO Uzmanı Ayben Gül tarafından yapılan tanıtım sunumunu dinledikten sonra Teknokent’te bulunan firmaları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Nawanyago Teknik Enstitüsü, Afrika Dostluk Derneği ile Uganda Eğitim Bakanlığı arasında yapılan beş yıllık bir protokol ile Uganda’nın Kamuli bölgesinde bulunan kırk dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. TİKA’nın desteğiyle 50.000$ değerinde teknik malzeme desteği kendilerine sağlanmış olup, 2016 Mart ayından itibaren öğrenime başlamışlardır. Ayrıca bünyesinde yatılı ve gündüz öğrenim gören 500 öğrenci kapasitesine sahip okuldaki başarılı ve muhtaç bazı öğrencilerin eğitim harçları dernek tarafından karşılanmaktadır.

Yine bu proje için dernek ile Erzurum Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan bir protokol ile beş yıl boyunca Enstitüdeki öğretmenlerin Türkiye’de eğitimi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Bu kapsamda TİKA tarafından kurulan Nawanyago Teknik Enstitüsünde ders verecek olan usta öğretici, uzman ve öğretim görevlileri 22 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nde eğitim almaya başlamışlardır.


  • UGANDA NAWANYAGO TEKNİK ENSTİTÜ HEYETİ ATA TEKNOKENT’TE
  • UGANDA NAWANYAGO TEKNİK ENSTİTÜ HEYETİ ATA TEKNOKENT’TE
  • UGANDA NAWANYAGO TEKNİK ENSTİTÜ HEYETİ ATA TEKNOKENT’TE